Крими, Новини

Хванаха двама телефонни измамници

Мъж и жена са заловени при опит за телефонна измама. Благодарение на съобразителността на близките на потърпевшата, бързо подадения сигнал и навременната намеса на полицията престъпния замисъл бил осуетен.
На 30 октомври по обяд жителка на Самоков съобщила в РУП, че в момента майка й води телефонен разговор с непознат, представил се за неин племенник, който й поискал 2000 лв. за закупуване на климатици и предоставил телефонния номер на „търговеца“, който от своя страна обяснил на 69-годишната жена, че ще изпрати куриер да вземе парите. Незабавно след получаване на сигнала към адреса били насочени полицаи.
Малко след това пред жилищния блок, където живеела жената, спряло такси, от което слезли мъж и жена. Мъжът, съгласно уговорката, отишъл до апартамента на 69-годишната жена и взел предварително подготвения плик. При излизането му от входа на блока мъжът бил задържан от полицаите. Той се оказал 31-годишен софиянец, криминално проявен и осъждан. Задържана е и 36-годишната му съдружничка, също от столицата, и като него криминално проявена и осъждана.

Leave a Reply