Холандия изненада националите в „Арена Самоков”

Шокираща загуба допусна на старта на евроквалификациите националният отбор на България по баскетбол. В бушуващата „Арена Самоков“ на 10 август възпитаниците на селекционера Георги Младенов паднаха с 53:62 от непретенциозния тим на Холандия и намалиха шансовете си за „Евро 2015“ още на старта на кампанията.
В другия сблъсък от групата фаворитът Черна гора измъкна 100:97 от Израел като гост.
Националите бяха неузнаваемо слаби в защита, нямаха ден от тройката, а и изгубиха тотално борбата под коша /30:47/. Това бяха трите основни причини, които доведоха до поражението от „лалетата“.
Единственият светъл лъч в отбора бе избухването на резервата Божидар Аврамов, който след влизането си в игра реализира 17 точки, включително 4 тройки. Неговият ентусиазъм обаче не зарази съотборниците му.
След злополучния мач на своите момчета наставникът Георги Младенов заяви, че е останал изненадан от слабата продукция на подопечните си.
„Не очаквах, че ще загубим. Бях сигурен в победата, но видяхте, че не се получи. Няма как да надиграем някого с 53 точки. Холандия ни взе 17 борби повече, но Холандия има трима души по 213 сантиметра. Ние имаме само Ники Върбанов. Принуден съм в големи периоди от мачовете, както и сега, да използвам две тежки крила. Не търсете скандали в този отбор, докато аз съм негов треньор. Това, какво си казваме на висок тон на пейката или в съблекалнята, си остава за нас. Имам претенции към някои играчи. Те не показаха възможностите си, но очаквам това да се случи в следващите срещи“, сподели Младенов.
Официален дебют с фланелката на представителната ни гарнитура направиха младоците Станимир Маринов, Павлин Иванов и Александър Везенков-младши, а за няколко минути в игра се появи и центърът на „Рилски спортист“ Станислав Ваклинов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*