„Холандците“ грабнаха Купата на Самоков по мини футбол за трета поредна година

Превъзходството на „Холандците“ в турнирите по мини футбол в Самоков сякаш няма край. „Лалетата“ спечелиха поредното издание на надпреварата в чест на Празника на Самоков и наредиха вече три поредни титли. Този път те срещнаха много сериозна съпротива и се измъкнаха през иглени уши, за да вдигнат купата.
„Холандците“ победиха на финала на 19 август достойния си опонент „Аспарух“ с 3:2 в много динамичен и оспорван мач, който се реши буквално в последната минута. Марио Дитов изведе „Аспарух“ напред в резултата, но с попадения на Ивайло Захариев-Пиф и на бившия младежки национал Красен Николов „Холандците“ обърнаха резултата в своя полза. Те обаче допуснаха втори гол от Константин Димитров, изравнил за временното 2:2. „Аспарух“ вече се виждаше като победител, когато малко преди края тимът получи правото да изпълнява дузпа. Димитър Аджов обаче не успя да преодолее избрания впоследствия за най-добър вратар на турнира Ангел Джоргов. И когато финалът вървеше към изпълнение на наказателни удари, Адриян Георгиев от „Холандците“ вкара за 3:2 и материализира усилията на своите съотборници.


В спора за бронза „Шивачите“ разгромиха „Какая“ с 4:0 и повториха третото си място от последното издание на турнира от 2016 г.
Победителите заслужиха красива купа и ваучер за 100 лв. от ресторант „Велчева завера“. Класиралите се на второ и трето място отбори също получиха купи, както и ваучери от същото заведение за 70 и 50 лв. Наградите бяха връчени от кмета Владимир Георгиев, който бе открил надпреварата в петък, 17 август. Тогава футболистите на осемте отбора – участници в проявата, бяха поздравени и от стопанина на Спортния комплекс в двора на Спортното училище Георги Георгиев.
Плеймейкърът на представителния тим на ФК „Рилски спортист“ и основен играч в тима на „Холандците“ Ивайло Захариев-Пиф бе избран за най-полезен играч, а нападателят на „Рилец“ /Говедарци/, състезаващ се в турнира за отбора на „Какая“, Петър Вардаров, стана голмайстор № 1 с вкараните от него 12 гола. Захариев и Вардаров, както и избраният за вратар № 1 Ангел Джоргов, получиха красиви статуетки.
Новост в тазгодишното издание на проявата бе детският турнир, в който се включиха четири състава от школата на „Рилски спортист“ с треньори Васил Киров и Петър Аджов. Тук най-добре се представиха „Разбивачите“, които бяха наградени с купа и красиви екипи от зам.-кмета Люба Кленова. Пак тя връчи и топка на завършилия на второ място отбор „Торнадо“.
„Холандците“: Адриян Георгиев, Адриян Груев, Ангел Джоргов, Асен Арсов, Атанас Атанасов, Ивайло Захариев, Красен Николов, Мартин Христов, Станислав Стаменов, Христо Бандров.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*