Новини, Спорт, Футбол

„Холандците” детронираха „Джийзъсите” на мини футбол

Представители на страната на лалето са новите шампиони на организирания за поредна година по повод празника на Самоков турнир по мини футбол, състоял се в петък, събота и неделя на двете игрища с изкуствена настилка на комплекса в двора на Спортното училище /срещу хотел „Арена”/.
Разбира се, става въпрос за самоковски ентусиасти, кръстили отбора си „Холандците”, а не за представители на Ниската земя. На финала на 16 август тимът им срази двукратните победители от минали издания на проявата „Джийзъсите” с 2:0. С този успех „Холандците” си гарантираха участие във втория по сила национален турнир по мини футбол „Лига България”. В спора за третото място пък „Черния делфин” надви с 4:2 „Аспарух”. Много емоции на зрителите предоставиха и четвъртфиналите, които също бяха изключително оспорвани, а един от тях се реши и с дузпи.
В турнира участваха 15 отбора от Самоков, Доспей /„Миньор”/, София и Сапарева баня, разпределени в три групи от по 4 състава и една с 3 състава. Някои срещи се играха на изкуствено осветление.
Голмайстор с 14 попадения стана Антон Георгиев /„Победа”/, а за най-коректен играч бе избран Васил Вардаров /„Джийзъсите”/. Наградите на изявените състезатели и отбори – купи, бира и ваучер за 100 лв. за победителите от механа „При Соте”, бяха връчени от кмета Владимир Георгиев и зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов.
Отлично със съдийството се справи младият рефер Мариян Гребенчарски.
През септември на двете игрища ще се проведе за четвърта поредна година очакваният с голям интерес турнир „Суперлига Самоков 2015”.
Собственикът на комплекса Георги Георгиев пък ще изгледа на живо европейското първенство по мини футбол, което също ще се проведе следващия месец /от 20 до 27 септември/. Надпреварата, в която ще участват отбори от 32 страни, ще бъде в столицата на Хърватия Загреб. България ще бъде представена от шампиона на страната „Левски” /с. Паталеница, Пазарджишко/.
„Холандците”: Адриян Георгиев, Адриан Груев, Асен Арсов, Атанас Атанасов, Георги Сайменов, Даниел Дюлгеров, Иван Иванов, Любослав Стойчев, Станислав Стаменов.
„Джийзъсите”: Васил Вардаров, Владимир Димитров, Димитър Аличков, Димитър Тосков, Йордан Николов, Николай Георгиев, Пламен Субев, Светослав Анев, Стефан Карагеоргиев, Христо Николов.
„Черния делфин”: Ангел Джоргов, Владимир Киров, Иван Дойчинов, Иван Марков, Красимир Вардаров, Любомир Джамбазки, Петър Вардаров, Петър Стойков.

Делян Василев

Leave a Reply