„Холандците” отпаднаха от Шампионската лига след две равенства и дузпи

Голям малшанс попари надеждите на самоковския отбор „Холандците” за класиране на финалната четворка на Шампионската лига на България по мини футбол, която ще се състои в началото на юни в Самоков. Нашите момчета отпаднаха на 1/8-финалите на надпреварата след две равенства и изпълнение на дузпи.
След като в първия мач като гости на „Актив комерс” в София самоковци изпуснаха преднина от 4 гола и завършиха 4:4, реваншът в Спортния комплекс в двора на Спортното училище в града ни на 15 април също бе безкрайно любопитен и завърши без победител, при резултат 3:3. Христо Николов откри резултата за домакините, които обаче допуснаха пълен обрат до 1:3. Те обаче не се отказаха и с голове на Ивайло Захариев-Пиф и Христо Бандров изравниха за 3:3. Големи пропуски обаче лишиха тима още в началото да поведе с повече от един гол, а и гредата веднъж спаси тима на „Актив комерс”.
Така се стигна до изпълнение на дузпи, тъй като, за съжаление, правилата в турнира са по-различни от елиминационната фаза във футбола и правилото за повече голове на чужд терен тук не важи. При дузпите гостите показаха по-здрави нерви и отстраниха своя съперник.
Финалните четворки на двата най-силни клубни турнира по мини футбол в България – Шампионската лига и Лига Европа, ще се състоят в началото на юни в Спортния комплекс срещу хотел „Арена”. Самоковските любители на спорта имаха надежди да видят свой представител във финалната фаза. Затова и над 100 души се събраха да подкрепят „Холандците”, които имаха своите шансове в турнира, но отпаднаха нещастно във фазата на 1/8-финалите.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*