Други, Новини, Спорт, Футбол

„Холандците” пак № 1 на мини футбол, „Шивачите” и „Мафани” ще играят в „Лига България”

Капитанът на „Холандците” Асен Арсов и стопанинът на Спортния комплекс Георги Георгиев

Есенният турнир по мини футбол, състоял се на терените на Спортния комплекс в двора на Спортното училище от 12 до 14 и от 19 до 21 октомври затвърди статуквото в този спорт на местна почва. Или, ако перифразираме култовата реплика на легендарния английски нападател Гари Линекер – „Футболът е проста игра. Всички играчи тичат след топката и накрая побеждават „Холандците”. Така бе и сега, когато „Холандците” преминаха безпроблемно първата фаза на надпреварата по системата „всеки срещу всеки”, а след това преминаха през полуфиналите и на финала надвиха с категоричното 4:0 „Шивачите”.
Отбор „Мафани” спечели третото място след изпълнение на дузпи, тъй като в редовното време мачът с „Аспарух” бе завършил 2:2.
Христо Бандров от „Мафани” заслужи приза за най-полезен играч на турнира, а голмайстор № 1 с 11 попадения стана Иван Марков от „Шивачите”. Най-красивият гол обаче бе дело на Костадин Димитров от „Аспарух”, който се разписа след атрактивна „задна ножица”. Любослав Стойчев от шампионите пък бе удостоен с наградата за най-добър вратар.
Отличията – купи и статуетки, бяха връчени от организатора Георги Георгиев. Той изтъкна, че благодарение на новия си успех „Холандците” ще участват и догодина в най-силния български турнир по мини футбол – „Шампионска лига”, а подгласниците им от „Шивачите” и „Мафани” се класират за „Лига България”.

Делян Василев

Leave a Reply