Новини, Шарен свят

Хората с увреждания в Долна баня празнуваха

Снимка: авторът

Навръх своя празник 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, жителите на Долна баня в неравностойно положение получиха от Общината своя основно ремонтиран и обзаведен красив дом, който приюти за тържеството членовете на местното сдружение на инвалидите „Венетица”.
Видимо развълнувана, председателката Стоянка Стринска благодари за грижите на общинската управа и лично на кмета Владимир Джамбазов.
Благодарности бяха отправени и към партньорите на сдружението, приятелите от сродните организации, туристическото дружество „Ибър”, читалище „Рила”, клуба на пенсионера „Надежда”.
Поднесени бяха поздрав и подарък от името на кмета Джамбазов и поздравителен адрес от името на председателката на местния парламент Лиляна Драганова.
Водосвет отслужи енорийският свещеник иконом Пламен Димитров.
Всички получиха като подарък по една от новите цветни диплянки на сдружението, в които със снимки и текст се проследява живота на местните хора с увреждания от началото на тяхната организация през 2003 г. до днес.
Тържеството продължи с песни и стихове. Своето ново стихотворение, посветено на клуба на инвалидите, изпълни Мария Торошанова.
Стана ясно, че в навечерието на коледно-новогодишните празници сдружението ще организира и екскурзия до Ботевград и Скравена.
Сега в сдружение „Венетица” членуват над 250 души.

Любомир Кузев

Leave a Reply