Крими, Новини, Читателски

Хора, внимавайте – телефонните измамници не знаят почивка!…

Разтревожен и възмутен възрастен мъж позвъни на 12 март в редакцията, за да разкаже за своите патила с телефонни измамници в същия ден по-рано.
Мъжки глас се представил като „д-р Николов” и съобщил, че синът му е с висока температура и за да се спаси, бащата трябва да даде голяма сума пари, с които да се платят необходимите за случая германски медикаменти. За да изглежда по-достоверно, проплакал по жицата и пострадалият син: „Татко, моля ти се, спаси ме!…”
Като чул гласа обаче зашеметеният в началото пенсионер разбрал, че се обажда друг човек и разтреперан, затворил телефона.
За всеки случай след това се обадил на децата си, за да се увери, че всичко случило му се преди малко не е истина.
„Моля ви, разкажете за случая във вестника. Много нерви ми струваше всичко това, но поне не дадох на измамници пари. Нека да знаят повече хора, за да не се излъжат. Ние, възрастните, все мислим за децата си и сме готови на всичко за тях. Ако се хванат на въдицата, и последните спестени левчета ще дадат баби и дядовци на такива измамници. Възмутен съм вдън душа как може да има такива хора – да печелят от човешкото нещастие”, заключи все още силно развълнуваният от премеждието мъж.

Leave a Reply