Новини, Читателски, Шарен свят

Хора, пазете това, което се прави!

С пукването на пролетта започна работа в града ни за благоустрояване и хигиенизиране. Приятно бях изненадана, когато видях преди няколко дни в колко добро състояние е районът около Плажо. Там са изчистени всички боклуци, храсталаци, шубраци, бурени. Чисто и красиво е и човек с настроение отива да се разхожда в Лаго.
Там също е почистено като никога. През тази пролет се направи и пешеходна алея покрай стената на реката – от стария мост срещу „Комуна” до мостчето на р. Бистрица. Вече много хора – млади и стари, се разхождат там с удоволствие.
Сега виждам, че има подобрения и в централната част на града, където се обновяват градинките. Ще бъдат засадени много цветя, дръвчета, ще стане красиво.
Но искам да призова съгражданите ни да пазят това, което се прави. Хора, виждате колко е трудно в днешно време, при тази криза, безпаричие и апатия да се свърши нещо хубаво. Затова нека да пазим направеното – алеите, тревата, цветята, новозасадените фиданки, пейките. Да не ги чупим, да не хвърляме боклуци навсякъде, да пазим чистота. Нали ако не цапаме, няма да се налага и да чистим. Тогава ще ни бъде хубаво и приятно на всички.
И ще можем да се гордеем с направеното пред гостите – българи и чужденци, а не като досега – да се срамуваме и да завиждаме на други градове за това, което имат.

К. Николова

Leave a Reply