Култура, Новини, Читателски

Хорът на ветераните-туристи със статуетка и грамота от Хисаря

За 31-и път в „зеления град на България”, както обичат да наричат Хисаря, на 1 и 2 юни се състоя националният песенен празник „Песните на България”.
По традиция празникът се организира от БТС и Сдружението на туристическите хорове в страната ни и във всички досегашни негови издания нашият хор е взимал участие и за доброто си представяне е получавал награди. В различните години празникът се провежда в различни градове и в него участват всички туристически хорове и певчески групи в България, които сега са над 45 на брой.
Град Хисаря ни посрещна с много слънце, зеленина и цветя – на човек просто да му се прииска да живее там. Препълненият салон с 800 места, където се проведе празникът, пък предизвикваше респект и чувство на отговорност.
Нашият хор се представи с нови песни, което направи впачетление на организаторите и ръководителите. Внимателно слушаха и колегите от другите състави, а „Рилски камбани” и „Мусала” бяха изпратени с бурни аплодисменти. Хорът ни бе награден с изящна златна статуетка и грамота, подписана от председателя на БТС проф. д-р Алексей Стоев.
След награждаването ни внезапно на сцената изскочи диригентът на кюстендилския хор „Осогововско ехо” Димитър Цветков, който съобщи, че колегата му от Самоков – маестро Борис Стрински, навършва това лято юбилейни 90 години, и прикани присъстващите да станат на крака и всички заедно да изпеем „На многая лета”. Така трогателно, с много емоции, завърши нашето представяне.

Дора Пиперкова,
председател на хора

Leave a Reply