Новини, Туризъм

Хотел „Мальовица“ ще посреща туристи през зимния сезон

Не по-късно от средата на декември, в началото на новия сезон, хотел „Мальовица“ ще отвори врати след основен ремонт, става ясно от интервю във в. „Ехо“ на Веселин Симеонов, управител на фирма „Ви Ай Хънтинг“ ООД, която е новият наемател на комплекса.
Сега продължава цялостният ремонт на 4-етажната сграда, като се подменят топлоизолацията, гредите и ламперията, пароизолацията, ламариненото покривно покритие, обшивката на стрехите. Изцяло нови ще бъдат електрическата система, ВиК инсталацията, отоплителните съоръжения. Ще бъде осигурено и резервно електрозахранване с генератор. Изграждат се и пожароизвестителна и охранителна система. В хотела ще има интернет и телевизия.
По две от малките стаи в хотела се обединяват в едно студио. Подменят се и подовите покрития. Реконструират се баните и санитарните помещения. Напълно ще бъдат подменени оборудването и обзавеждането. Подменят се и парапетите по терасите, изгражда се външна топлоизолационна система.
Извършената досега работа е на стойност около 1 млн. лв. До пускането на комплекса в експлоатация инвестицията, според В. Симеонов, ще достигне 2,2 млн. лв.
След реконструкцията 4-етажното здание ще разполага с 4 апартамента, 6 стаи с по едно и две легла и 16 студиа. Т. нар. тяло Б пък ще има 33 стаи с по две и три легла.
В обновения хотел ще бъдат разкрити ресторант, кафе-бар, сауна и релакс зона, пицария, зони за игри, детски кът, конферентна зала, ски гардероб.
Предвижда се и изграждането на барбекю с беседки. Хотелът ще разполага и с осветен паркинг с видеонаблюдение.
Остава, разбира се, и надеждата, пандемията да не се отрази толкова негативно на предстоящия зимен сезон.

Leave a Reply