Новини, Спорт, Футбол

Христо Крушарски пое футболния „Рилски спортист”

Синът на Иван Славков – Тодор, легендата на „Славия” Чавдар Цветков и кметът на Говедарци Георги Шуманов влязоха в УС на клуба

Митко Джоргов, роден на 27 август 1981 г., е новият председател на Управителния съвет на футболния „Рилски спортист”, реши Общото събрание на сдружението с общественополезна дейност „ФК Рилски спортист-2011”.
Събранието се състоя на 13 февруари в административната сграда на ст. „Искър”. Г-н Джоргов е приближен на досегашния неофициален спонсор на тима през есенния полусезон Христо Крушарски, който няма как да поеме делата лично, тъй като е собственик на елитния „Локомотив” /Пловдив/. Самият Крушарски по същото време бе по бизнес дела в Абу Даби.
„Най-близката цел през идните години за отбора ще бъде да придобие професионален статут, т. е. да влезе във Втора лига. Това ще позволи преминаването в клуба под наем на играчи от „Локо” /Пд/, тъй като те нямат право да играят под наем в аматьорския футбол. Освен това евентуално влизане във Втора лига ще породи по-голям интерес сред местната общественост и ще представлява истинско предизвикателство за самоковските футболисти, които ще имат по-голяма възможност за изява”, заяви след събранието М. Джоргов.
Друга основна цел в близко бъдеще е обновяването на спортно-материалната база на клуба, включително на резервното игрище и на терена в Говедарци.
Управителният съвет на клуба напуснаха досегашният председател Николай Вуков, Данчо Чалъков, Васил Киров и Петър Аджов, които обаче запазват треньорските си функции.
На тяхно място в управата на клуба идват легендарният нападател на „Славия” и националния отбор от 70-те и 80-те години на миналия век и настоящ спортен директор на пловдивското „Локо” Чавдар Цветков, синът на вече покойния бивш шеф на Футболния съюз Иван Славков и внук на бившия Първи Тодор Живков – Тодор Славков, и кметът на Говедарци Георги Шуманов, който бе единственият присъстващ от тримата нови деятели.
Досегашният шеф на Управителния съвет Н. Вуков изнесе доклад за свършеното досега от регистрирането на новото дружество през 2011 г.
„В изминалите години имаше хроничен недостиг на финансови средства и това доведе до падението отборът да играе една година и в четвърта дивизия. Въпреки немотията ние продължихме да се борим и постепенно сформирахме добър състав, който вече трета година играе с успех в Трета лига. Категорично най-голямата ни придобивка през последните години обаче е изграждането на доверие помежду ни”, изтъкна Вуков.
Почетният гражданин на Дупница допълни, че клубът няма задължения и изплаща навреме договорените възнаграждения. Вуков все пак предупреди, че разликата във финансово отношение между третия и втория ешелон на родния футбол е огромна. „Вярвам, че усилията на всички ни ще се канализират и отборът ще върви само напред и нагоре”, завърши Н. Вуков.
След напускането на квартета Аджов-Вуков-Киров-Чалъков, членове на сдружението останаха общо 15 души – Васил Крушарски, Георги Шуманов, Димчо Маринов, Драга Гигова, Ивайло Р. Иванов, Кирил Огнянов, Митко Джоргов, Никола Бойчев, Пламен Механджийски, Полина Станимирова, Росен Пътников, Тодор Славков, Христо Василев, Христо Крушарски и Чавдар Цветков.
Адвокат Албена Грозева бе секретар-протоколчик на събранието.

Делян Василев

1 Comment

 1. GUNDI

  Новия Управителен съвет на ФК”Рилски спортист”Самоков:

  1.Христо Крушарски /Джиджо/ – комсомолски секретар,пияница,наркоман на бело,негодник
  2.Димитър Джоргов /Митун/ – шофьор на Джиджо,негов десен ташак,момче за всичко,лимонка
  3.Георги Шуманов /Шами/ – избран за кмет на с.Говедарци с фалшиви подписи,ляв ташак на Джиджо,негова пионка за някоя подхвърлена стотинка,ибрикчия
  4.Васил Крушарски /Шкората/ – брат на Джиджо,бракониер и контрабандист на животни и дървен материал
  5.Христо Василев /Цакето/ – зет на Джиджо
  6.Тодор Славков /Малък Тошко/ – пияниця №1
  7.Чавдар Цветков – уговаря мачове на Тото/Локо/Пловдив
  8.Христо Крушарски – племенник на Джиджо

  Топла връзка с кмета = дебела пачка!

Leave a Reply