Култура, Новини

Христо Христов издаде нова книга – „Доверие“

Десетки нови свои стихотворения ни предлага Христо Христов в последната си книга под симптоматичния надслов „Доверие“. Тук са „Самоковец“ и „Интернет“, „Рождество“ и „Думи, думи“, „Грешник“ и „Страшно“, „Вирус“ и „Проклятие“…
Както отбелязва в предисловието редакторът Тодор Попов, „…авторът остава верен на своя стил, но като че ли в творбите му сега има още повече философия, повече вглъбяване, повече прозрения.“
Шест раздела общо съставят новата стихосбирка – „Изповедно“, „Обич“, „Навън“, „С усмивка“, „Признания“, „Послеслов“. В тях са обединени поетичните размисли на Христов за човешките взаимоотношения и за любовта, за глобалните проблеми и свързаните с тях терзания, за природата и за същността на твореца и на творчеството.
„Оттатък ще отнеса/ освен непрежалимата/ ми жал,/ че не съм дал,/ което бих желал,/ на живота,/ който бях мечтал,/ но никога/ не съм живял…“, изповядва се сякаш авторът в последната си творба, поместена в новата книжка.
Христо Христов, бивш учител по български език и литература и преподавател по китара, е автор на още много книги със стихове, разкази, очерци, есета, литературна критика.
„Доверие“ можете да намерите в офиса на „Приятел“ – издателството, подготвило книгата за печат.

Leave a Reply