Христо Христов издаде нова книга

„Летях!…” е озаглавил най-новото си произведение известният самоковски автор Христо Христов. На около 50 страници той е събрал десетки свои стихотворения и един документален разказ, писани през последните години. Заглавието на разказа е дало името и на самата книга. В „Пътуване”, „Пролетна магия”, „Мъжки сълзи”, „Откровение”, „Прошка”, „Предчувствие”, „Апокалипсис”, „Часовникът”, „Кой” и останалите стихове пък са събрани поетичните блянове, тревоги и тежнения на автора. Част от тези негови творби са публикувани по различно време и във в. „Приятел”.
Своеобразен оригинален предговор представляват отзивите за творчеството на Хр. Христов. В този смисъл Иван Ненов се представя с „Поезия на равносметката”, а Виолета Кинова – с „Тихите кахъри на поета”. Десислава Стоянова пък е озаглавила своя отклик „Мечтите не спят, когато луната изплува”.
„Как искам всичко отначало, /Боже, за да стана по-добър!”, изповядва се сякаш Христов още на челната корица на новата си книга.
Графики на Спаска Александрова придружават много от творбите в „Летях!…” Цялостното оформление е дело на Надка Вардарова. Издател е „Приятел”.
Книгата струва 4 лв. и може да се намери в редакцията на в. „Приятел”.
Христо Христов е роден през 1951 г. в Самоков. Завършил е колеж по култура и българска филология. Учител е по български език и литература. Популярен е и като ръководител на китарен състав, има собствени композиции. Познат е и като публицист. Издал е още няколко книги: сборника с разкази „Ръченица”, два тома „Самоковски силуети” и стихосбирките „Мигове – хайку”, „Стихове по никое време”, „Хайку вълнения”, „Някъде, някога…”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*