Христо Христов издаде „Предчувствие”

Нова стихосбирка на Христо Христов се появи на бял свят. В „Предчувствие” известният вече автор е събрал общо 30 свои творби. Философски прозрения за живота и сказания за любовта, поднесени с поетични похвати, са любими теми на Христов.
„Поезията му се отличава със своята характерна образност и се откроява с оригиналност, с използването на различни поетични форми, но и винаги с намеса на авторското Аз. Искрена, интимна лирика… А наред с нея – стихове с изразена гражданска позиция… Много от стиховете му звучат като музика”, пише в предговора на книгата Евгения Попова, някогашна учителка на поета.
В отзива си за творчеството на автора Десислава Стоянова пък отбелязва: „Наблюдателността и любопитството са значими за находките му. Четеш книгите му и си викаш: „Да, бе, вярно, точно така беше!”. А човечността е пропила героите и идеите му. Да тръгнеш на пътешествие с Христо, из Самоков и с мечтите му, е като да му се довериш, че онази от тях, специалната, е достигната – добър човек е.”
„Не гледам в чуждо огледало.
Само ми остана тих кахър –
как искам всичко отначало,
Боже, за да стана по-добър!”
С това стихотворение пък започва стихосбирката си Христо. Освен като поет и писател той е познат и като литературен критик, публицист, а и като творец на музикални композиции. Филолог по образование, работил е в сферите на социалния туризъм, читалищното дело и доста години като преподавател по български език и литература. Автор е на много книги със стихове, разкази, статии, литературни анализи.
Новата книга на издателство „Приятел” е богато илюстрирана. Художествен оформител е Надка Вардарова, а редактор – Тодор Попов.
„Предчувствие” струва 7 лв. и може да се намери и в редакцията на в. „Приятел”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*