Новини, Шарен свят

„Цари мали град” води в „Чудесата на България”

Възстановената крепост „Цари мали град” е фаворитът на българите във втория тур от националния електронен вот за „Чудесата на България” – кампания, организирана от в. “Стандарт”.
С 49,10 % от гласовете белчинската крепост спечели надпреварата за определяне на топ 10. На второ място е златото на гетите от Омуртагова могила, а на трето – Неолитният човек от Кар дере.
Над 460 хил. души са се включили в референдума за определяне на най-големите археологически открития на новото хилядолетие. Вотът приключи на 28 октомври.
На 1 ноември стартира третият етап на кампанията – битката за топ 3 на откритията, с които се гордеем най-много и настояваме пред държавата с предимство да ги финансира и развива. До 17 ноември всеки ще може да даде своя глас с имейл на www.bgchudesa.com и www.standartnews.com.
Кое е чудо номер 1 на България за 2013 г. ще е окончателно ясно в края на ноември. Предстои и организиране на телевизионно предаване по ТВ7, в което три отбора ще защитават своите обекти, класирани на първите три места в третия тур на кампанията. Ще има и преки включвания от самата крепост, а зрителите ще могат да гласуват с есемеси.

Leave a Reply