Новини, Спорт, Футбол

Цар Футбол се завръща в Самоков след пауза от 118 дни

Цар Футбол се завръща на ст. “Искър” след 118-дневна пауза. В събота /22 март/ от 15 ч. “Рилски спортист” приема “Звездец” /Горна Малина/ в среща от 14-ия кръг на Източната “А” областна група в опит да запише 12-а поредна победа. Това ще бъде първият официален мач в Самоков от 24 ноември м. г., когато нашите разгромиха със 7:2 гостите от “Керамик” /ЕП/.
Както е известно, двубоят на самоковци с “Бенковски” /Костенец/, предвиден да се играе в първия пролетен кръг – навръх женския празник 8 март, бе отложен заради лоши метеорологични условия.
Сега обаче покритието на ст. “Искър” е в много добро състояние. През последните дни теренът бе очертан и валиран и стана готов за предстоящата 90-минутна битка.
Под въпрос за тима ни до последно ще бъде опитният халф Никола Бойчев, който бе картотекиран за втория полусезон, но не успя да направи повторен дебют с оранжевата фланелка в миналия кръг срещу “Мирково”.
На вратата пък за втори пореден път се очаква да застане новият страж Красимир Гьорев. 32-годишният вратар за момента е вариант № 1 за наставника Николай Вуков. Специалистът може да разчита във всеки момент и на колегите на Гьорев – Венцислав Зографски и Калоян Попов.

Leave a Reply