Новини, Образование, Снимки

ЦДГ „Детелина” отпразнува 30-годишнина с разкошен концерт /снимки/

Директорката Илка Динева

Страхотен концерт на 29 май в читалище-паметник „Отец Паисий” ознаменува 30-годишнината на ЦДГ „Детелина”. Салонът бе буквално препълнен от родители, приятели и познати на децата, както и от много бивши възпитаници на детското заведение.
Режисьорът на милото и оригинално тържество – младата музикална ръководителка в градината Радостина Симонова, разигра пред очите на присъстващите картини от най-различни светове. В търсенето на своята планета Малкият принц /Денис Савов/ премина през приказките за Червената шапчица, мишлето Рататуй, Аладин, Палечка, Хитър Петър, Цар Лъв, Ариел, Цветята на малката Ида и т. н., и т. н.

По време на „приказките” малчугани от детската градина и от филиалите в Райово и Широки дол се впуснаха в забавни и интересни танци, които трогнаха до сълзи присъстващите. „Героите” от различните приказки – малките танцьори – бяха пременени в шармантни облекла. Личеше си, че от управата на „Детелина” не са пестили време, енергия и средства, за да се превърне юбилейното тържество в истински празник за всички.
Впечатляващи големи пана с изящни цветни картини на герои и моменти от приказките, оформени като страници на книга, смаяха публиката. Накрая принцът намери своята планета и разбра, че „най-хубавото се вижда само със сърцето, най-същественото е невидимо за очите”.
Накрая всички деца, участващи в програмата, излязоха на сцената. Даная Стамболийска от предучилищната група изпълни „Детелини” на Лили Иванова.

Даная Стамболийска изпълнява песента “Детелини” на Лили Иванова

„Най-ценният капитал на детската градина е педагогическият екип, изграден от личности с натрупан добър опит и самочувствие, основано на тяхната професионална компетентност. Тук преподават учители с доказани качества и умения за работа в екип. Всички те имат стремеж към самоусъвършенстване, творческа реализация и новаторство”, изтъкна директорката Илка Динева.
Кметът Владимир Георгиев, видимо развълнуван, възкликна, че „децата на Самоков са най-дейни, красиви и талантливи” и връчи почетен плакет на Самоков на г-жа Динева.
Камелия Асенова, зам.-председател на Общинското ръководство на Съюза на българските учители, също връчи подарък на юбилярите. „Всички знаем колко са трудни стъпките по неутъпканите пътеки на знанието. Продължавайте да показвате пътя към слънцето, което сгрява душите”, насърчи колегите си г-жа Асенова.
Виолета Христова поднесе поздравителен адрес от името на Училища „Европа” с думите: „Убедихме се при нашата съвместна работа, че давате всичко от себе си и не се щадите.” От името на ръководителите на самоковските училища и детски градини директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Георги Панев също поздрави юбилярите. Те бяха приветствани и от кметицата на Широки дол Силвана Лобутова. Поздравителен адрес бе получен и от Регионалния инспекторат към Министерството на образованието и науката.
Добри думи заслужи и целият екип, подготвил концерта – госпожите Юнакова, Секулова, Атанасова, Въжарова, Кацарова, Джимбова, Кьосева, Пенова, Минчева, Станкева, Пейчинова, Бичакова, Рогачева, Трилева, Дудина, Спасова, Симонова.
На тържеството стана ясно още, че родителите на децата от „Детелина” са събрали пари и с тях са закупили два лаптопа и шест тротинетки за нуждите на детското заведение.
Водеща на тържеството бе Яна Василева.

Делян Василев

“Малкият принц” – Денис Савов и водещата Яна Василева

Leave a Reply