Център за майчино и детско здраве бе открит в бившата Окръжна болница

В УМБАЛ „Св. Анна“ /бившата Окръжна болница/ в София бе открит Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве. Задача на центъра е да осигурява пълно и безплатно обслужване на бременни жени и деца в рамките на Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве /2014–2020 г./.
Предвижда се центърът да дава информация и съвети за деца с увреждания и с хронични заболявания, както и за родилки и бременни с патология на бременността при тяхното лечение. Ще бъдат предоставяни психологическа подкрепа и консултиране на деца с увреждания и хронични заболявания, на бременни жени и родилки, хоспитализирани в болницата. Една от целите е да се работи и срещу изоставянето на деца. Освен това ще се предоставят специализирани консултации от медицински и други специалисти за деца с увреждания и с хронични заболявания, за недоносени деца, родилки и бременни с патология на бременността на място в центъра или у дома по искане на лекар от друго лечебно заведение. Слуха на всички новородени в отделението по неонатология пък ще се изследва безплатно.
Центърът се намира в основната сграда на УМБАЛ „Св. Анна” – база Запад, Административна част, кабинет 1 на първия етаж. Работното време е от понеделник до петък от 8 до 12,30 ч. и от 13 до 16,30 ч., а телефонът за записване е 0879 885 062.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*