Цяла седмица изяви за празника

Уточнени са вече проявите за празника на Самоков. В близките дни ще стане ясен и гостуващият изпълнител за тържествения концерт-заря, предвиден за вечерта на самия ден на свмч. Симеон Самоковски – 21 август, когато ще бъдат наградени и спортистът и отборът на годината.
Изявите, както “Приятел” вече писа, ще започнат от Голяма Богородица – 15 август, когато на храмовия празник на Митрополитската църква ще бъде раздаден курбан. В същия ден следобед е традиционният събор на ромите край Бельова черква.
На следващия ден на самия централен площад “Захарий Зограф” ще бъде уредена фотоизложба „Самоков през обектива”. Организаторите заявиха, че всеки желаещ може да участва със свои снимки. Фотосите ще бъдат експонирани на специални пана на площада. Междувременно собствениците на домашни любимци пък могат да вземат участие в предвижданата киноложка изложба.
В петък, на 17 август, от 18.30 ч. ще бъде концертът на стари градски песни в читалище-паметник “Отец Паисий”. По-късно на площада ще има разнообразни младежки прояви.
От 10 ч. на 18 август, събота, зала „Самоков” отваря врати за граждани. По същото време в Туристическата градина е фестивалът на туристическата песен под надслов „Самоков – Бялата порта на Рила”. Вечерта на площада пък ще има фолклорен концерт и надигравания.
В неделя, на 19 август, е празникът на Бельова черква с тържествена литургия, раздаване на курбан и фолклорен концерт. В същия ден сутринта ще се проведат турнири по стрелба на стрелбището и по тенис на маса пред Младежкия дом. Вечерта пък ще има забавна програма за децата и младите хора.
Както вече съобщихме, вечерта на 20 август пред музея концерт ще изнесе световноизвестният виртуоз-цигулар Васко Василев. За тогава е планирана и изложба с творби на Александър Миленков в Художествената галерия.
Програмата за празника по дни и часове е уточнена на поредната работна среща на 10 юли на комисията, която се занимава с организационната подготовка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*