Други, Култура, Новини, Спорт

Частен клуб учи деца да плуват

Новооткритият частен плувен клуб “Делфини” в общинския хотел “Арена” се радва на голямо внимание от подрастващите. Вече близо 60 деца са преминали начално обучение под зоркия поглед на собствениците Георги и Илия Боруджиеви. Двамата работят с групи от по 12 деца, които изпълняват упражнения във водата заедно с тях.
Работното време на клуба е всеки понеделник, сряда и петък от 10 до 12 и от 15 до 17 ч., а цената за пълния курс на обучение /два месеца/ е 140 лв.
“Желаещи да се научат да плуват не липсват. Малките идват с много хъс на курса и нямат търпение да влязат във водата. Обиколихме със сина ми Илия всички училища в града, говорихме и с директорите. Най-добре откликна на идеята директорката на “Митрополит Авксентий Велешки” Ирена Коцева, която осигури две групи обучаващи се, като разходите за тях се поемат от училището. Останалите деца са на частно обучение”, сподели Георги Боруджиев.
Специалистът допълни, че клубът му има перфектен договор с хотел “Арена”, в който влиза закупуването на карти за посещение на басейна, както и плащането на наем.
“Ако има желаещи, ще продължим с тези курсове и през лятото, засега плановете ни са за до края на май. Децата, които обучаваме, ползват само два коридора от басейна, останалата част е свободна”, поясни Боруджиев.
Цените за свободно плуване в басейна не са променяни: децата от 7 до 12 г. плащат 2 лв. на час, юношите от 12 до 18 г. – 3 лв., а входът за възрастни е 4 лв. Отстъпка има за пенсионерите, който влизат във водата срещу 3 лв.
Едномесечната карта за възрастни е 25 лв., като няма ограничение в броя на часовете, прекарани в басейна.

Leave a Reply