Новини, Читателски, Шарен свят

Червеният мост стана атракция

Снимка: Александър Чавдаров

От няколко дни и може би седмици Червения мост, който свързва новия хотел и спортната зала с кв. „Самоково”, се е превърнал в същинска атракция. Нощно време този пешеходен мост е много добре осветен. Нещо повече, богатите светлини му придават приказен вид. Така не само позволява спокойно да се придвижват минувачите по него по всяко време на денонощието, но и прави изключително красива тази част на града ни с р. Искър. Тук по-преди бе извършено и частично асфалтиране и благоустрояване.
Благодарим за всичко това на градската управа, на работилите по осветлението специалисти и работници.
До преди само няколко години тази част на града ни – от бул. „Искър” до моста, бе една от най-занемарените. Там имаше само трънаци, магарешки бодли и бурени, нощно време бе тъмно, да го е страх да мине човек оттам. Ставаха и обири, нападения над жени, беше много неприятно.
Сега в този район за кратко време се изградиха два големи супермаркета, общински хотел, модерна спортна зала. Благоустрои се отчасти и дворът отсреща на Спортното училище. Там се изградиха спортно игрище с изкуствена трева на електрическо осветление, тенис корт, детска площадка, заведение, кътове за отдих. Районът се благоустрои и оживи, а сега и с осветлението става любимо място за деца и младежи, а и за по-възрастни наши съграждани.
Дано обновяването да продължи, да се възстановят и голямото футболно игрище, и спортните площадки. Тогава тази част от града ни ще има съвсем европейски вид и ще бъде за пример.

Жители на кв. „Самоково”

Leave a Reply