Култура, Новини

Честваха 863 години на побратимена Кострома

Празник имаха и жителите на побратимения със Самоков руски град Кострома. Основните изяви са били на 8 август, когато големият град на Волга е отбелязал своя 863-и рожден ден.
Освен парада, посветен на историята на града, около 15 хил. участници са радвали домакини и гости с изявите си на различни места из целия град. На алея по Проспекта на мира са се вихрили танци и са звучели стихове, подножието на емблематичната пожарна кула са огласяли песни на най-добрите състави, Ботниковският парк е бил царство на красиви цветни композиции, десетки кътчета са дарявали радост на най-малките, в централния парк пък в няколко образователни майсторски “класа” и с вещи учители много желаещи са усвоявали умения в изработката на уникални изделия.
Красив огнен спектакъл над нощна Кострома и величествената река – проведеният за 10-и юбилеен път международен фестивал на фойерверките „Сребърна ладия”, е бил естествен и грандиозен завършек на тържествата. Празниците са били уважени от делегации от Сърбия и Абхазия.

С. Александрова

Leave a Reply