История, Култура, Новини

Чествахме с „Грамофон” националния празник

Общоградското празнуване на 138-годишнината от Освобождението на България стана на самия ден – 3 март, в „Арена Самоков”.
Запомнящ се концерт изнесоха страхотните певци и артисти от група „Грамофон”. Прозвучаха популярни руски песни /включително любима музика от филми/, превърнали се в хитове.
В емоционално слово в началото кметът Владимир Георгиев подчерта значението на 3 март в родната история и припомни ролята на руската армия, на българското Опълчение и на воините от други народности за постигане на петвековната мечта на българите – свободата на отечеството.
Участници в танцово студио „Кати”, облечени в национални носии, внесоха в залата националния трибагреник и знамето на Община Самоков. В национална носия бе и водещата. Прозвуча националният химн, а след това силно отекна в съзнанието на стотиците присъстващи изпълнението на Вазовата поема „Опълченците на Шипка” от ученичката от СОУ „Отец Паисий” Ева Кичева.
На видеостена бе изписано, че изявата се организира с изключителното съдействие на Общината и лично на кмета Георгиев.
Завършекът на концерта с „Моя страна, моя България” на Емил Димитров повиши още повече патриотичното настроение и вдигна на крака цялата публика в залата. Песента прозвуча и като своеобразен втори химн на родината ни.

Евгения Попова

Leave a Reply