Новини, Образование

Чествахме 24 май с награждаване на учители на площада

С празничен концерт на 24 май на централния площад „Захарий Зограф“ Самоков почете Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Кметът Владимир Георгиев приветства събралите се ученици, учители и културни деятели и изтъкна, че именно писмеността ни е съхранила като народ.
Наградата „Учител на годината“ бе връчена на Александрина Ганджулова от СУ „Отец Паисий“, Янка Кабадийска от ПГ „Константин Фотинов“, Светла Стоянова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Радостина Балабанова от детска градина „Звънче“.
За „Най-успешен млад учител” бе обявена Аделина Кюнчарска от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
Отличието за цялостен принос към образователното дело бе присъдено на Димитър Балабанов от СУ „Отец Паисий“, Елена Ненкова от СУ „Никола Велчев“, Надка Мальова от ОбУ „Неофит Рилски“ и Йорданка Кьосева от детска градина „Детелина“.
Решението за награждаване на заслужилите педагози е било прието на последната сесия на Общинския съвет.

Много настроение още преди концера създадоха изпълненията на фанфарния оркестър към ОУ „Митр. Авкс. Велешки“ с ръководител Даниела Георгиева. Пред многобройната публика на концерта се изявиха талантливи ученици от самоковските учебни заведения и от ОУ „Васил Левски“ в Ярлово. Приятното време допълнително подпомогна възтържествуването на една наистина празнична атмосфера.

Leave a Reply