Новини, Читателски

Честито, самоковци, желая успех!

Чрез любимия ми вестник “Приятел” честитя на всички самоковци и жители на общината новоизбраните: кмет – Владимир Георгиев и председател на Общинския съвет – Ирена Коцева, новоизбраните общински съветници и кметове на села в района. Желая им от сърце успех!
Три думи обични има на света: Самоков, Боровец и Мусала! Това е моята авторска песен. Самият аз често пея: “На Балканите царува Мусала, с красота омайва ни България… Нашата родина е богиня!”
Роден съм през 1935 г. Вече точно 50 години /половин век/ – от 1961 до 2011 г., радвам туристите – гости на Боровец и Самоков, с акордеон и като културен организатор – екскурзовод, художествен ръководител и корепетитор на хорове, вокални групи и танцови състави.
Гордея се, че с песни рекламирам Самоков, Боровец, Мусала и тази божествена и очарователна майка България пред гостите от Европа и света. Видях сълзи в очите на българи в Европа, когато изпълнявах песен на международен фестивал.
Музиката е най-великата магия, която нежно гали ухото и приятно радва сърцето и душата на човека. С нея ние ставаме много, ама много по-добри.
Омразата убива живота. Любовта ражда живот.
Самоковци, от сърце пожелавам да се сбъднат вашите благородни мечти, желания и обещания, които са мои благопожелания!
Завинаги ваш:
Тодор Хаджибончев-Орфей
гр. Горна Оряховица

Leave a Reply