Новини, Поздравления

Честит Осми март!

Уважаеми жени,
Поздравяваме ви по случай 8 март – Международния ден на жената!
И вие, както жените от всички континенти, раси и религии, на този ден отбелязвате своя празник.
Началото му е поставено през 1910 г. в Копенхаген, когато е решено Осми март да е ден на международната женска солидарност. Поводът е общата стачка на нюйоркските тъкачки на 8 март 1857 г., а целта – борба против експлоатацията и робството и за равни икономически и политически права с мъжете.
И така цял век се утвърждава традицията за честване на 8 март. Това е празник, който е гаранция, че женското движение носи високо и смело факела на борбата за свобода на жените и на вярата в доброто и утвърждаването му в името на хората и живота.
Женското движение в Самоков има своята дългогодишна история. То води началото си още от далечната 1871 г. С дейността си вече 141 години утвърждава моралните добродетели на самоковката в семейството, в трудовите взаимоотношения, в обществения живот.
Уважаеми жени, благодарим ви, че сте всеотдайни съпруги и майки, достойни партньори и съмишленици на общинското ръководство в борбата за по-добър живот на децата, на семействата, на всички жители на Самоков и общината!
Честит празник!

Владимир Георгиев, кмет на община Самоков
Ирена Коцева, председател на Общинския съвет

Leave a Reply