Честит Свети дух!

Отправям този поздрав /в понеделник бе църковният празник Свети дух/ към един млад и отговорен наш съгражданин, живеещ в кв. „Самоково”. Този млад човек по свое желание е решил да поддържа тревната площ около спортната площадка в квартала ни. Тази пролет за втори път коси с бензиновата си косачка, а след това най-съвестно събра боклука.
С удоволствие го наблюдавах от терасата на апартамента. И двата пъти съвсем сам, без ничия помощ, се справи с работата. Слязох втория път при него, поздравих го и за да се освежи, го почерпих с кафенце и ябълка. Неговото поведение е като едно безмълвно възмущение, че други млади хора – негови връстници и още по-млади, хвърлят безотговорно наоколо разни опаковки, пластмасови бутилки, плюят безогледно обелки от семки.
Поздравявам родителите, които са възпитали този млад човек. Оказа се, че той ме познава. „Вие, каза, госпожо, бяхте учителка на моята сестра в детска градина „Детелина”. За съжаление, аз не си спомням сестричката му, защото съм пенсионерка от 21 години. Вярвам обаче, че и тя е също така отговорна и непримирима към обществените недъзи.
Този млад човек е висок и строен, а от очите му лъхат благородство и вродена интелигентност. Пожелавам му от сърце да е жив и здрав и да бъде все така одухотворен, непримирим и винаги с позитивните си качества да дава пример и да всява респект и уважение сред съгражданите си!

С уважение:
Генка Д. Илиева
кв. „Самоково”, бл. 15

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*