Честит 90-годишен юбилей на Трендафилка Щупалова!

Трендафилка Щупалова, нашата певица от Шишмановската група, на 23 юни навърши 90 години! Вече 15 години ние сме заедно на репетиция и на празник! С тази женска група за автентичен фолклор започна дейността си нашето читалище „Младост“.
Една жена, за която времето е спряло, за да я съхрани като глас, пъргавина и сила! Разказвала ми е колко й е мъчно за нейното село Шишманово, потопено под водите на яз. „Искър”.
Постоянно усмихната, тази крехка жена винаги, в студ и дъжд, идваше на репетиция и продължи делото на ръководителката на състава Велика Миткова, оттеглила се поради заболяване.
Впечатляващи бяха последните изяви на групата в София. Журито стана на крака при прекрасното акапелно пеене на „Не вей ветре“, а в предаването по телевизия СКАТ на 10 март „От българско по българско“ ръководителят на оркестър „Цветница“ Вальо Янков отправи специален поздрав за подбора на песните и чудесното автентично пеене.
Вярна докрай на песента, Трендафилка и на юбилейния си рожден ден отново бе на две сцени – в Бели Искър на Празника на рилския зелник и на честването, посветено на паметта на народната певица Кремена Станчева в Ковачевци!
На нашата приятелка и чудесна певица искаме да кажем – да си жива и здрава и още дълги години нека твоят глас ни води от песен в песен! Обичаме те!

Лилия Шуманова
председател на читалище „Младост“

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*