Новини, Образование

Четвъртокласници четоха на английски, Георги Станоев стана № 1

Учениците от 4 клас на ОУ „Христо Максимов” откликнаха на предизвикателството на учителката по английски Боряна Спасова и се включиха в състезанието Best primary reader за най-добри умения при четене на един от основните говорими езици в света. Дузина малчугани изпробваха уменията си на 14 февруари, а техните способности бяха оценявани от жури в състав: зам.-кметът Сия Шехтанова, преподавателката по английски Емилия Трифонова, самата г-жа Спасова и ученици от 5-и и 6-и клас на школото, получили правото на сборен глас.
Състезанието протече в три кръга, в които участниците четоха познати и непознати текстове, както и откъси с по-сложна лексика. Допълнителни точки учениците получиха за участието си в атрактивните игри за разпознаване на приказни герои, щафетно четене, отговаряне на въпроси във формата на тв предаването „Стани богат”. Подрастващите показаха умела работа и с интерактивната дъска, а помощници им бяха съученици, пременени като Феята на книгите /Лина Гаврилова/, Мечо пух и Прасчо.
Учениците бяха изложили и собственоръчно изрисувани и изписани на английски цветни книжки. Малчуганите окичиха и Дървото на мъдростта с пословици и поговорки за ползата от четенето. Децата бяха разработили и проекти за любим урок и ги добавиха към портфолиото си.
Оспорваната надпревара спечели Георги Станоев, надделял само с 1 точка над Даниел Кашинов. Трета се нареди Маргарита Бочева. Всички участници получиха грамоти и книгоразделители с логото на състезанието и училището.

Делян Василев

Георги Станоев, Даниел Кашинов и Маргарита Бочева

Leave a Reply