Четири победи за борците на европейското в Рим, Александрина Кашинова влезе в битка за бронза

Свързаните със Самоков шестима участници на европейското първенство по борба за юноши и девойки записаха общо четири победи и седем поражения. Шампионатът на Стария континент се състоя от 30 юли до 5 август в Рим, Италия, а страната ни спечели три сребърни отличия благодарение на Юлияна Янева, Захари Зашев в класическия и Джемал Али в свободния стил.
От настоящите състезатели на клуб „Рилски спортист” най-добре се представи Красимир Крумов, който победи в първата среща естонеца Рандел Уибо с 9:0 т. Още в следващата схватка при 72-килограмовите класици обаче Крумов бе повален от унгареца Тамас Леваи с 8:0.
Другите двама борци на самоковския клуб – Александър Мирчев /55 кг/ и Христо Димов /87 кг/, претърпяха поражения още в дебютните си срещи. Мирчев бе спрян от турчина Чихат Лиман с 0:8, а Димов загуби от поляка Михал Дибка с 0:9.
Бившият спортист на „Рилски” Красимир Дормушев преодоля първото препятствие в лицето на представителя на домакините Игнацио Санфилипо с 8:5, но след това бе отстранен от норвежеца Хаавард Йоргенсен с 1:4.
Много добри впечатления с изявите си на форума остави самоковката Александрина Кашинова, която в момента се състезава за „Левски”. При девойките до 57 кг русокосата красавица надви туркинята Йозге Финдигчи с 6:3, а после отстъпи на Виктория Ваулина с 0:11. Впоследствие обаче рускинята триумфира в категорията и изтегли нашето момиче за участие в репешажите. В тях Кашинова показа воля, за да срази Ирина Жураульова от Беларус с 9:8, но впоследствие силите не й достигнаха и тя загуби с туш спора за бронза с украинката Алина Акобия.
Бившата съотборничка на Кашинова в „Рилски” и настояща в „Левски” Сезен Белберова пък отстъпи още в дебютната си поява на форума с 1:3 на германката Ане Нуернбергер.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*