Култура, Новини, Шарен свят

Читалище „Възраждане-2016” в Продановци се обновява

Най-новото читалище в общината – продановското „Възраждане-2016”, претърпя в последно време положителни промени. Наскоро, със съдействието на члена на Управителния съвет Янко Сираков и благодарение на дарение от БСП, бе подменена дограмата в голямата зала на културната институция.
„Така вече тържествата и репетициите на местните състави ще се провеждат в по-приветлива и уютна атмосфера. С това нововъведение се решава донякъде и още един проблем – на отоплението през дългия зимен период”, уточни за „Приятел” секретарят на читалището Елица Лобутова.
Междувременно двете самодейни групи към читалището участваха на 29 юли в Третия национален фолклорен фестивал в курорта Свети Константин край Пещера. Новосформираната през декември 2017 г. певческа група с ръководител Аделина Даганова заслужи за изпълненията си сребърен медал. Сребърно отличие получиха и участниците в танцовия състав с хореограф Теменужка Ковачка. Двата състава от Продановци откриха втория ден на фестивала и въпреки лошото време, се раздадоха докрай.

Делян Василев

Leave a Reply