Читалище „Младост” се готви за юбилея

Момент от поредната награда за читалищните дейци от “Младост”

Малко помещение, много картини и всякакви други вещи. Това е в читалище „Младост”. Може да е тясно, но в него творят деца и възрастни, водени от интереса, желанието, обичта и ентусиазма. 142 деца, 8 жени и двама музиканти са господари на това малко царство.
В основата на читалището е скаутската организация. Сега танцьори, певци, рецитатори, художници участват в многобройни изяви. Дипломи, грамоти, статуетки от фестивали в Микрево, Сапарева баня, Кюстендил, Неделино, Велико Търново, Дорково и др. красят стените и шкафовете.
Детската вокална група „Камбанки” се учи от Надежда Иванова, която е носител на голяма награда от Брюксел с „Космическите гласове”. Ансамбъл „Самоков” играе народни танци, научени от Иван Иванов, хореограф, който танцува в „Арабеск” и е ръководител на танцова група и в Двореца на децата в София.
Художествената школа с ръководител Иван Шуманов има награди от международни биеналета. Китарният ансамбъл „Акустика” неведнъж е приковавал вниманието на публиката с почти професионални изпълнения на различни прояви. Ръководителят му Христо Христов умело и неуморно носи няколко дини под една мишница – той е музикант и учител, поет и писател, автор на 7 книги. Читалището се гордее и със страница във фейсбук.
Председателката Лили Шуманова благодари за съдействието на кмета Владимир Георгиев и на бизнесмените Сотир Немов и инж. Петър Георгиев. Признание бе изразено на самодейците и на родителите на децата-участници в различните колективи.
Единодушно бе приет план за посрещане на 10-годишния юбилей на читалището. Като най-значимо събитие в него се очертава детската асамблея „Ян Бибиян”.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*