Читалище „Младост“ – „С песен и танц в бъдещето“

Снимка: архив

Във вечерните часове в събота, на 4 юли, децата от школите на читалище “Младост – 2003 г.” представиха на открито, пред Военния клуб /ДНА/ своя годишен концерт под мотото „С песен и танц в бъдещето“. Концертът се състоя по-късно, а не на 11 май, както обикновено е друга година, тъй като пандемията бе затворила всички по домовете. С първата заповед за разрешаване на работата ни взехме решение на общо събрание за изнасянето на този концерт.
Подготвихме много нови песни и танци. Добре се вписа като дебютант малкият Павел с песента “Чело коте книжки”. Ивана изпя „Кукла“ за майка си по случай рождения й ден.
Танцьорите, подготвени от хореографа Станислав Крумов, поднесоха букет от танци на балканските страни – гръцки, сръбски, турски, и се вписаха идеално в програмата.
Натали Николова откри в началото концерта с песента “Алилуя”, за да благослови за живот и здраве всички. Както винаги, дуетът на Маргарита и Марина Бочеви взриви публиката. Изявиха се и Яна и Иван, а триото  Маргарита, Марина и Яна с песента “Що имала  Стамена” и с хореография от танцьорите също направи силно впечатление.
Дълго не стихваха аплодисментите към артистите от страна на публиката, заела места и отляво, и отдясно. Благодарим на младите изпълнители за приятните мигове и доброто настроение, с което ни дариха след тримесечната тишина…

Лилия Шуманова,
председател на читалище „Младост – 2003“

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*