Култура, Новини

Читалище “Младост” чества 20-годишен юбилей

С концерт на открито, пред ДНА, на 13 май самоковското читалище “Младост – 2003” ознаменува своята 20-годишнина.
Председателката Лилия Шуманова поздрави сърдечно присъстващите самодейци, читалищни деятели и граждани. С ръкопляскания и овации слушателите и зрителите посрещнаха жизнерадостните изпълнения на младите певци и танцьори. С авторска песен се изяви младата звезда Маргарита Бочева. Поздрав от Благоевград пък поднесе специално пристигналата малка певица Леана Цури.
Кулминацията настъпи с концерта на популярната Елица, класирала се преди няколко години заедно с партньора си Стунджи на призовото пето място на конкурса “Евровизия”. Десетки хора понесоха несгодите на хладното време и приветстваха от сърце любимата си изпълнителка и придружаващите я музиканти.
На импровизираната сцена с интерес бяха разгледани и прекрасните рисунки на младите творци от Школата по изобразително изкуство “Наум Хаджимладенов” с ръководител Ели Белстойнева към читалището.
Сред присъстващите бяха депутатът Валентин Милушев и зам.-кметът Люба Кленова. Честването на юбилея бе една от важните културни прояви в Самоков в навечерието на празника 24 май.

Leave a Reply