Читалище „Христо Ботев” в Радуил чества 115-годишен юбилей

Вече 115 години е живо огънчето на това отколешно културно средище – читалище „Христо Ботев” в Радуил. Самодейците и жителите на голямото село отпразнуваха юбилея на 10 ноември с богата двучасова програма.
Кметът на общината Владимир Георгиев изрази задоволството си, че читалището уверено върви напред, заедно с различните състави, и високо оцени тяхната успешна дейност. Георгиев обеща и да съдейства за подобряване на отоплението на читалищния салон.
Кметът на общината връчи плакет от името на общинското ръководство, таблет за читалищната библиотека и голяма кошница с цветя.
Радуилци получиха и поздравителен адрес от народния представител Радослав Стойчев.


Първи на сцената се изявиха най-малките – танцьорите от състав „Радуилче”. След тях с песни зарадваха присъстващите изпълнителките от женската фолклорна група „Здравец”. С богат репертоар се представиха и певиците от фолклорна група „Детелини”. Ръководител и на двете формации от дълги години е Васил Сотиров от Костенец.
Продължителни аплодисменти и възгласи „Браво!” заслужиха за своите буйни танци съставите „Лудо младо” и „Ибърски ритми”.


Много добре в програмата се вписа и младата даровита местна певческа надежда Деси Николова. Нейният чудесен глас – подобно чучулига – накара почти всички да заиграят – хора се извиха и на сцената, и в салона.


Богата почерпка с погачи, баници, сладкиши, вино пък очакваше всички след концерта благодарение на инициативните радуилки и на читалищното ръководство в лицето на Василка Атанасова, Мария Стоянова и Албена Богоева.
Всички си пожелаха живот и здраве до следващия юбилей, на който наградите и признанието да са още повече!

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*