Новини, Статии, коментари, Читателски, Шарен свят

Човек, достоен за благодарност и уважение

Спомням си есента на 2006 г., която донесе нова придобивка на населението на града ни и особено на пенсионерите. Кметството и Общинският съвет гласуваха средства за безплатен градски автобус, който да се движи между двата гробищни парка и да свързва по-далечните квартали – „Самоково”, Шишмановския, Легето – с центъра, болницата, пазара, Старческия дом.
Наблюдавам напоследък как този автобус винаги е пълен и то не само с хора в напреднала възраст, но и с по-млади граждани, тръгнали на път по различни дела. Всички с охота разговарят за водача на превозното средство – Георги Немов. А той не пести думи да съобщава на пътуващите следващите спирки. Не пести и сили да протяга ръка и да помага на по-трудно подвижните да се качат или да слязат от автобуса.
Георги Немов е от около две години на тази работа, но хората почувстваха разлика в обслужването преди 2010 г. и сега заради неговото добродушие и приятелско отношение.
Сега хората предлагат да се увеличат курсовете на автобуса по-рано сутрин и по-късно вечер, както и да се променят някои спирки и да се открият нови, например пред гробищния парк при стадиона, където това е възможно, тъй като междувременно там бе изградено кръстовище с кръгово движение.
Дано добрите дела на Общината и на хора като Георги Немов се множат.

П. Филипов, пенсионер

Leave a Reply