Здраве, Новини

Чрез „Шанс за работа” 55 безработни ще се обучават за болногледачи

Снимка: архив

В „МБАЛ–Самоков” ЕООД в понеделник, на 7 март, официално бе даден стартът на проект „Шанс за работа – 2016”. Подобен проект в болницата – за обучение на болногледачи, ще се изпълнява за четвърта поредна година.
Сред присъстващите бяха народният представител д-р Красимира Ковачка, прокуристът на „МБАЛ” д-р Светла Скелина, представители на Бюрото по труда, главната медицинска сестра Ангелина Гаврилова, старшите сестри на отделения, както и самите безработни.
Обучението се осъществява от КНСБ. В продължение на 300 учебни часа безработните ще усвояват знания и умения на болногледачи. Участниците в обучението са на възраст над 50 и до 29 години, с основно или средно образование, регистрирани в Бюрото по труда.
И през този сезон координатор на проекта е „МБАЛ-Самоков”. Преподаватели ще бъдат главната медицинска сестра и старшите сестри. В курса ще се обучават 55 безработни. Накрая всички ще положат изпит и ще получат оценка. На успешно приключилите курса ще бъдат раздадени удостоверения за завършено професионално обучение по професията „Болногледач”. На част от завършилите ще се осигури и работа за три месеца като болногледачи в болницата. На останалите ще се търси заетост с помощта на КНСБ и Бюрото по труда в града ни.

Leave a Reply