Новини, Статии, коментари

Чуваш ли в кучия студ песента на птичките?!…

Слънчева зимна утрин. На чаша кафе, в интересни времена, с още по-интересни размисли, се опитвам да нарисувам в съзнанието си картината на днешния ден, да придам завършен вид на това, което се случва и в което се опитват да ни накарат да повярваме. А толкова ли е труден моментът, в който живеем наистина? Толкова ли е черно всичко? Наистина ли загубихме смисъла, ценностите, морала и стойността си?
Ето, че се намираме в годината, в която игривата маймунка отстъпи място на пъстроцветния петел и се оттегли в забвение, преди да се появи победоносно отново през 2028 г. Станахме свидетели как Бойко Борисов отстъпи властта по собствено желание, а президентът Плевнелиев си отиде безславно под разпалените освирквания на десетки недоволни пенсионери, без хиляди млади хора да имат възможността да му поднесат благодарностите си за достойното поведение по време на целия мандат, и предаде мястото си в зданието на Президентството на достолепния генерал Румен Радев.
Световният ред също биде пренареден тези дни, като начело на великите Съединени американски щати застана противоречивата персона Доналд Тръмп, а безпардонното му поведение на собствената му инаугурация, както и след нея, накара учените, отговарящи за часовника на апокалипсиса, да изместят стрелките с 30 секунди напред, като ни доближиха до полунощ и съответно до края на света.
И в тези времена на безчовечност, безнравственост, морална апатия и ценностна деградация, аз отказвам да приема, че имаме правото да местим стрелките. Поглеждам чашата си с кафе, отпивам поредната глътка и решавам, че избирам да вярвам в доброто, красивото, чистото и стойностното. В сковалия Самоков кучи студ аз избирам да чувам песента на птичките, които отново запяха мелодичните си песни навън, и искрици радост озаряват сърцето ми. Не всичко е политика, не всичко е загубено. В палитрата все още са всички цветове, не всичко е в толкова песимистични и безценностни краски. Предпочитам да избера в нощта да търся звездите, а в дъжда – дъгата. Опитай и ти!

Лора Петрова

Leave a Reply