Култура, Новини, Читателски

Чудесен концерт на трио Радилови разчувства самоковци

Читалище-паметник „Отец Паисий” събра на 27 февруари ценителите на класическата музика за едно от най-ярките и стойностни събития на културния небосклон за сезона – симфоничният концерт „Musica Bella”. И ако организаторите са избрали за име на концерта „Красива музика”, то те са били доволно скромни в преценката си, тъй като категорично заслужават превъзходната степен „bellissima” – виртуозните и професионално изпълнени композиции пренесоха публиката за час в една по-красива и романтична действителност.
Анонсирани от своя баща и мениджър Иван Радилов, пианистката Вирджиния Радилова, цигуларката Гинка Радилова и виолончелистът Даниил Радилов представиха 12 прочувствени изпълнения както на световноизвестни, така и на български композитори. Направиха ни съпричастни с композиции на Вивалди, Шостакович, Пиацола, Масне, Джоплин, Монти и др.
Младите изпълнители се отличаваха с впечатляваща музикалност, а изпълненията им бяха достойни да останат в музикалната ни съкровищница. Прекрасни бяха техните интерпретации на „Либертанго”, „Списъкът на Шиндлер”, “New York”, “El choclo”, „Размишление”. Музикантите успяха с лекота да превърнат изпълненията си в спектакъл, музицираха с опиянение и въздействие, които е трудно да бъдат описани с думи.
Усетили, че публиката ги оценява по достойнство, те й подариха изумителното си бисово изпълнение от филма „Усещане за жена”, като заявиха, че с радост биха се отзовали на последваща покана за гостуване в нашия град.

Лора Петрова

Leave a Reply