Шампионът Краси Анев: „Борих се до края, за да заслужа тази голяма победа за България“

Европейският шампион от индивидуалната надпревара на 20 км Красимир Анев не скри радостта си от постигнатия знаменит успех в Беларус. По време на пресконференцията след проявата той отговори на журналистическите въпроси на перфектен руски език.
„Знаех, че съм първи след последната стрелба, но също така знаех, че Тарей Бьо е много по-бърз от мен. Борих се до края и успях да постигна леко предимство на финала. Смятам, че за България този успех има голямо значение“, заяви 31-годишният самоковец. Той отдаде заслуженото и на условията в спортния център на Белмекен, където се готви в последните две седмици. „Ние се подготвяхме за този шампионат у дома, където също има силен вятър, и това ми помогна“, призна Анев.
Впоследствие Краси бе обграден и от журналисти на руската телевизия „Матч“. Пред тях златното момче на родния биатлон коментира, че е решил да участва в шампионата в последния момент. Относно първото си място Анев сподели, че е бил наясно, че скоростта му не е на желаното ниво и затова е стрелял по-бавно и внимателно в тежките атмосферни условия на стрелбището.
„Винаги се радвам, когато участвам на състезания в Русия и Беларус. Това са държави близки до нашата славянска култура“, завърши българският герой.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*