Шампионът „Рилски” със седем баскетболистки в националния отбор за момичета до 14 години

Седем баскетболистки от шампионския състав на „Рилски спортист” при 14-годишните момичета получиха повиквателни за първия национален лагер от новия проект на ФИБА за младежко развитие. Това са Емили Симеонова, Гергана Зашова, Габриела Бандова, Ивана Бонева, Ивана Вълчева, Мира Гавраилова и Радина Илиева. Заедно с тях подготовка в Самоков на 29 юли започнаха още по четири момичета от „Дунав” и „Славия”, три от „Левски”, по две от „Асеновец”, „Черно море”, „Чардафон” и „Шампион 2006”, докато по един свой представител в тима ще имат „Балкан”, „Нефтохимик”, „Монтана”, „Севлиево”, „Доростол” и НСА. Част от треньорския щаб на националния отбор е и шампионката с 12- и 14-годишните момичета на „Рилски” Маргарита Маринкова, която ще си сътрудничи с Лилия Георгиева и Калина Попянкова.
Младите националки ще останат в Самоков със съдействието на местния клуб и „Самел-90” до 14 август, когато 12 състезателки ще заминат за Словен градец за първото участие на България в силния международен турнир „Словения Бол” /16-19 август/. Съперници на родните националки в групата ще бъдат тимовете на Италия, Сърбия, Украйна и Унгария. В другия поток пък са съставите на Македония, Латвия, Хърватия, Израел и домакина Словения.
Най-добрите момичета от набор 2004 ще се съберат още веднъж до края на годината. Това ще стане от 7 до 9 септември, когато ще играят с връстничките си от партньорските държави по проекта на ФИБА – Турция, Румъния, Македония и Косово.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*