Шахти без капаци ни дебнат по самоковските улици

Наскоро научих, че млад човек е паднал в необезопасена шахта в района на Боклуджа и е пострадал тежко.
Подобни шахти, за съжаление, има и на други места в нашия град. Специално искам да обърна внимание на такава една открита шахта зад ДНА, в тревната площ, край самото място, където спират такситата. И тази шахта е без капак и е много дълбока, а от израсналата трева почти и не се забелязва. Непременно трябва да се обезопаси, защото човек, съвсем неволно – и млад, и възрастен, може, не дай си Боже, да попадне в нея. Съзнателни граждани са поставили клони отгоре, за да сигнализират, оградили са голямата дупка и с камъни, но това едва ли е достатъчно.
Нека да се затвори шахтата, да се постави капак. Тогава вече ще можем да бъдем спокойни.
Става въпрос за място в самия център на града ни, но шахти без капаци има и на други места по улиците – и в централната част, и по кварталите. Добре ще бъде отговарящите за тази дейност да проверяват състоянието на шахтите, защото те заплашват здравето и дори живота на хората, а в някои случаи водят и до големи повреди на автомобили, мотори, колела.
Шахтите и без това трябва да се проверяват и с оглед на опасността от наводнения. Виждаме сега какво става по други градове и села, а и при нас през миналогодишния юли имаше голямо наводнение с тежки последствия.

И. Димитров

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*