Здраве, Новини, Поздравления, Читателски

Шеметните дни и нощи в травматологичното отделение

Как се попада тук ли? Неочаквано, почти светкавично. Бързо счупване, бърза реакция на болничен екип, гипс и категоричната диагноза на д-р Панев. Такъв бе моят почти мимолетен път до отделението в „МБАЛ-Самоков”.
Тук няма паника, тревога. Екипът под ръководството на началника на отделението д-р Бончев е не само добре обучен, но и умее да вдъхва кураж, оптимизъм, че престоят тук ще доведе не само до оздравяване, но и до успокоение на душата на объркания и уплашен човек. Добрата дума като най-добър лек е овладян практически прийом.
Тук нощите и дните наистина са шеметни не по часовника, зависи от притока на хора като нас, стъпили накриво. За екипа астрономическото време не работи.
Чудесен е този колектив, който се ръководи от д-р Бончев, заедно с умните магически ръце на д-р Панев. При трудни условия колективът се бори да върне усмивката и радостта в уморените от болката очи.
Търпението на лекарите, медицинските сестри, санитарките е удивително дори когато виковете биха поразили и най-добрия слух. Сърдечно ви благодарим, мили хора!
Д-р Панев, изпълнявам поръката на онези, с които бях заедно под вашите грижи, за да предам нашата признателност към вас за тези грижи, за усмивката, за отговорността, с която изпълнявате човешкия си дълг! Бъдете и в бъдното достоен ученик на Ескулап!
Изразяваме нашата обич и към сестринския колектив – за културата на поведение, за професионализма и етиката, проявявани от почти всички, начело със старшата сестра Таня Георгиева, Шаламанова, Бонева, Панева, Япракова, Галчева, Спасова и др.
Благодарим и на милите момичета от екипа на санитарките – Васето, Данчето, Марчето…, които мъжествено понасят трудностите.
Зная, че думите не могат да поберат чувствата, но бихме били доволни, ако ви доставят поне малко заслужена радост! Защото с вашия труд дарявате живот!

С любов и благодарност: Виолета Кинова

Leave a Reply