Шестима ориентировачи на клуб „Соколец” участваха в тридневката за купа „България”

Самоковският клуб „Соколец” бе представен от общо шестима състезатели по време на 45-ите международни състезания по ориентиране за купа „България”, състояли се от 18 до 20 юни край Обзор.
Боян Софин се показа в добра светлина и завърши на крайното осмо място при много малки разлики с останалите участници в елитния клас при мъжете. Софин зае осмата позиция още в първия ден и макар да даде седмо време в следващите два старта той не успя да се изкачи по-нагоре в подреждането. Сборното му време от трите дни бе 2:58.23 ч.
Антон Гочков остана в подножието на топ 3 при мъжете над 40 г. Той остана девети в първия ден, но впоследствие даде трето и седмо време в следващите стартове, за да си осигури четвъртото място в крайното класиране с общо време 2:45.32 мин. Съотборникът му Петър Бранков завърши на 11-о място в категорията, а най-доброто му представяне в отделните стартове бе шестата позиция в третия етап на проявата.
Лиляна Бранкова набираше скорост с всеки следващ старт. Тя даде 11-о време в откриващата надпревара, последвано от 7-о и 2-о място в следващите дни. Така Бранкова зае петото място в генералното класиране на клас Б при жените с общо време 2:13.06 ч.
Даниела Жаркова отново бе на познатото ниво при жените над 45 г. и запази деветата си позиция от първия ден на състезанията. Най-добре тя се изяви в третия старт, когато регистрира шесто време в своята възрастова група.
Христо Манов – един от основните двигатели на клуба – също стисна зъби и въпреки серията от контузии, които претърпя в последните години, успя да завърши успешно предизвикателната тридневка. Той завърши на 21-о място в клас Б при мъжете, където компания му правеха и доста по-млади състезатели.
Носители на купа „България” при мъжете и жените станаха Иван Сираков („Вариант 5” – Търговище) и Кристина Иванова („Младост” – Благоевград”).

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*