Новини, Образование

Шестокласникът Георги Прасков с национална награда

Ученикът от 6 клас на СУ „Отец Паисий” Георги Прасков е сред 10-те отличени участници в националния конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ”, организиран от едноименната застрахователна компания. Имената на победителите в конкурса, състоял се през миналата учебна година, когато Прасков е бил в 5-и клас, бяха обявени в началото на октомври.
Наградата на Гошко – статив и пособия за рисуване, бе връчена тържествено в присъствието на директорката Лиляна Минкова и преподавателката по изобразително изкуство Лалка Чавдарова от представител на организаторите на конкурса в училището на 6 октомври. Успехът на младия талант осигури и мултимедиен проектор за кабинета по изобразително изкуство в „Отец Паисий”.
Над 1500 ученици от страната са участвали със свои рисунки в конкурса на тема „Безопасно с приятели на пътя”. Творбите са били оценени от жури с председател проф. д-р Петер Цанев и членове – гл. ас. д-р Ненко Атанасов от Художествената академия и главният изпълнителен директор на ДЗИ АД Коста Чолаков. Целта на конкурса е била изобразителното изкуство да помогне за формирането у учениците на знания за пътна безопасност и за по-отговорно поведение на пътя.

Делян Василев

Leave a Reply