Шефът на СБХ и колеги откриха изложба след пленер в Боровец

Момент от откриването. Отляво на дясно: Светлана Атанасова, Пламен Бонев, Любен Генов, Иво Масларски, Мария Райчева, Иван Милушев, Мариана Везарова

В зала „Витоша” на хотел „Самоков” в Боровец навръх Голяма Богородица – 15 август, бе открита изложба на художници, участвали в тематичен пленер по живопис „Рила” в курорта, Самоков и района.
Общо 23 свои творби, сътворени в периода от 12 до 15 август, показват Иван Милушев, Мариана Везарова, Мария Райчева, Пламен Бонев и председателят на Съюза на българските художници Любен Генов.
Галеристът Иво Масларски каза при откриването, че творците са почувствали и показали красотата и атмосферата на нашия красив край.
„Неловко ми е да говоря в присъствието на такива именити художници, от които съм се учил на творчество още от ученическите си години. Чест и удоволствие бе за мен да работим заедно, рамо до рамо. За да се получи едно произведение на изкуството, много важна е гледката. А Самоков, Боровец и Рила могат да вдъхновят всеки художник да твори в това ателие на въздух”, заяви Любен Генов.
Той благодари за инициативата и поканата на Иво Масларски и на директорката на хотел „Самоков” Светлана Атанасова за „създадените чудесни условия и прекрасното отношение”.
Специално бяха поздравени художничките Мариана Везарова и Мария Райчева по случай имения им ден. Даден бе и коктейл.
Иван Милушев и Пламен Бонев са известни благоевградски творци. Останалите участници в пленера живеят и творят в София.
Изложбата ще бъде на разположение на ценителите на изкуството до края на настоящата седмица, фактически до финалните изяви по случай тазгодишния Празник на Самоков. Заглавията на платната – „Старото дърво”, „Егрек”, „Гора”, „Езеро”, „Треви”, „Главната улица”, „Магията на Рила”, „Нощ”, „Дом”, „Утро” – сами говорят за тяхното съдържание.
Картините могат да се закупуват. Цените им са от 100 до 500 лв.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*