Новини, Спорт, Футбол

„Шивачите” спечелиха битката, но не и войната срещу „Холандците”

Големи битки, драматични развръзки, обрати, много голове и силни емоции белязаха втория кръг на пролетния турнир по мини футбол, организиран от Община Самоков и Спортния комплекс в двора на Спортното училище и неговия стопанин Георги Георгиев от 21 до 23 април.
Серията на „Холандците” от няколко поредни успеха в подобни надпревари бе прекъсната от тима на „Шивачите”, които триумфираха след изключително оспорвана победа на финала с 3:2 над „Искър”. „Холандците” пък сразиха в много резултатен двубой за третото място „Тотал” със 7:4.
Все пак крайния успех от двата тура на състезанието заслужиха „лалетата” с едно първо и едно трето място. „Шивачите” пък останаха втори с едно първо и едно четвърто място, а „Тотал” се нареди трети с по едно трето и четвърто място.
За най-добър играч на турнира бе определен Йордан Димитров от „Шивачите”, най-добър вратар стана Васил Зашев от „Искър”, а бившият футболист на „Рилски спортист” Даниел Дюлгеров се отличи като голмайстор № 1. Купите на победителите бяха връчени от кмета Владимир Георгиев.
Шампионите ще получат спортни екипи от депутата Иван Ченчев, който присъстваше на откриването на втория кръг заедно с колегата си от Самоков Радослав Стойчев и зам.-областния управител на Софийска област Красимир Кунчев.
Турнирът се проведе със съдействието на Българския спортен тотализатор.

Leave a Reply