Баскетбол, Новини, Спорт

Шон Барнет разби мечтите на “Лукойл” за Шампионска лига

Бившият баскетболист на “Рилски спортист” Шон Барнет почти собственоръчно изхвърли българския шампион “Лукойл Академик” от участие в груповата фаза на новосформираната баскетболна Шампионска лига. Американецът вкара 28 т. в срещата-реванш от решителния втори квалификационен кръг на турнира и помогна значително за крайния успех на своя “Орадеа”. Румънците загубиха първия мач с три пункта, но на реванша в едноименния град натупаха “студентите” със 70:58 и ги изхвърлиха от по-нататъшно участие в турнира. Все пак българите ще продължат европейското си участие във ФИБА Европа къп, където ще се състезава и нашият “Рилски спортист”.
На реванша в Румъния гардът Бранко Миркович не повтори добрата си игра от първия балкански дуел и остана със скромния за качествата си актив от 2 т.
Бившите “скиори” в състава на “Лукойл” – Христо Захариев и Асен Великов не успяха да окажат по-голямо влияние върху развоя на двубоя, като завършиха съответно с 4 и 6 т., докато Веселин Веселинов пък така и не намери точната траектория към коша.

Leave a Reply