Шосето за Мальовица е ремонтирано

Има резултат от протестната акция на жителите на Говедарци, които в началото на септември спряха за броени часове движението към Мальовица заради лошото състояние на шосето към курорта.
Както е известно, на работна среща в Самоков буквално на следващия ден министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева обеща веднага да започнат ремонтни работи. Това наистина стана, а през последните дни ремонтът на шосето за Мальовица бе и завършен. Сега работещите на Мальовица, почиващите там и туристите вече могат спокойно да пътуват до известния курорт.
В момента усилено се работи и за изкърпване на улици в самото село Говедарци. На места не само се запълват дупки, но се асфалтират и цели отсечки.
Във връзка с темата зам.-кметът Радослав Стойчев уточни, че за асфалтиране през тази година от страна на Общината са предвидени общо 1,5 млн. лв. С основната част от тези пари – 970 хил. лв. – се извършва текущ ремонт на улици в Самоков и селата. За основен ремонт са заделени 325 хил. лв., а за четвъртокласната пътна мрежа в общината пък са осигурени от държавата 215 хил. лв. целеви средства.
Досега е изпълнен 63 % от годишния план за асфалтиране в района. След основен ремонт са асфалтирани улиците в търговската база /бившата фирма „Дехо”/ и в двора на „Рилски лен”, както и новият паркинг в пазара и площадката пред пощата. Благоустроена е ул. „Петър Попангелов-старши” /главната улица на новия ВИП квартал/. Ако останат средства, ще се благоустроява и „Кострома” – друга основна улица в този квартал.
Междувременно са асфалтирани или изкърпени и улици в Продановци, Райово, Поповяне, Доспей и др. Запълнени са и дупките по много улици в града.
От общинската администрация добавиха, че навсякъде пътищата са маркирани, а пешеходните пътеки са подновени. Оформени са осови линии по централните улици. На входно-изходните артерии са монтирани указателни табели.
Поставени са и нови пътни знаци. Нуждите в това отношение са много по-големи, но средствата за тази цел в бюджета не достигат, поясниха от Общината.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*